fbpx

WO i HBO Fakulteti

Zašto Nizozemska?

U Nizozemskoj postoji preko 2,100 programa na engleskom jeziku, a također je i jedan od najboljih obrazovnih sustava u EU! 

Školarine u Nizozemskoj su povoljnije, u prosjeku cijena preddiplomskog studija je 2,168.00€*, a diplomskog 2,168.00€.
*Uz popust za prvu godinu od 1,084€

Prosječni troškovi studentskog života iznose od 800.00€ do 1,000.00€ mjesečno što Nizozemsku čini pristupačnom zemljom za život.

PUT U NIZOZEMSKU U 10 KORAKA

Definiranje preferencija i orijentacije TheSwipe studenata

Putem prve virtualne konzultacije s tobom razmatramo tvoj dosadašnji akademski uspjeh te dogovaramo područje studiranja, grad studiranja, načine financiranja (npr. stipendija) i druge bitne početne informacije.

Definiranje željenih programa i fakulteta

Nakon konzultacija, radimo personaliziranu listu fakultetskih programa koji najbolje odgovaraju tvom profilu, a koju dalje sužavamo prema tvojim preferencijama, mogućnostima, ali i željama.

Odabir željenog programa i fakulteta te evaluacija dokumentacije

Kada stvorimo listu koja bude sadržavala samo četiri fakultetska programa prema tvom odabiru, slijedi nastavak upisa upravo za te programe. Za svaki program s tvoje liste programa provjeravamo rok i uvjete upisa.

Prikupljanje sve potrebne dokumentacije

Sada bi svu dokumentaciju trebalo prikupiti na jedno mjesto: CV, motivacijsko pismo, prijepis ocjena, potvrda engleskog jezika, nagrade i certifikati te drugi dokumenti. 

Mentorstvo za pisanje motivacijskog pisma i CV-a

Kako bi se tvoja prijava razlikovala od tisuća poslanih izuzetno je bitno napisati dobro i personalizirano pismo, imati preporuke profesora i urediti svoj CV, a tu ti mi dajemo smjernice.

Slanje prijave fakultetima

Nakon što prijava započne, referada fakulteta će najprije poslati uvjetno prihvaćanje prijave kada utvrdi da je većina dokumenata u redu, no prijava je završena kada referada pošalje bezuvjetno prihvaćanje.

Priprema TheSwipe studenta za intervju

Neki programi imaju uvjet online ili offline intervjua prije bezuvjetnog prihvaćanja prijave kandidata, a mi te pripremamo i za to.

Fun facts i generalne informacije o Nizozemskoj

Nakon pozitivnih odgovora nekoliko fakultetskih programa, na tebi je odlučiti koji ćeš odabrati te riješiti smještaj, a nakon toga i svoju selidbu.

Pakiranje i preseljenje u Nizozemsku

Ovisno o veličini smještaja koju odabereš, unaprijed se možeš informirati o kriterijima prihvaćanja subvencije za smještaj za smanjenje mjesečnih životnih troškova.

Otkrij sve hrvatsko u Nizozemskoj!

Nizozemska avantura može početi, a ništa nije bolje od okusa i mirisa Kraševe Domaćice i Franck kave ili ćevapa iz restorana koje možeš kupiti upravo u Nizozemskoj.

S TheSwipe uslugama do Nizozemske

The Swipe olakšava i pojednostavljuje, inače opsežan i često zbunjujuć proces upisa hrvatskih srednjoškolaca i studenata na nizozemske fakultete. Naš tim sastoji se od četiri studenta koji su i sami iskusili upravo tu životnu promjenu te želimo podijeliti svoje iskustvo i olakšati novim generacijama studenata koje dolaze iza nas. Osim samog upisa na željeni fakultet, također Vam pružamo podršku za što lakšu asimilaciju i snalaženje u Nizozemskoj.

WO Fakulteti

Pogledaj listu svih WO fakulteta, istraživački orijentiranih visokoobrazovnih sveučilišta i pronađi program iz snova!

HBO Fakulteti

Pogledaj listu svih HBO fakulteta, sveučilišta primijenjenih znanosti u Nizozemskoj i započni svoje novo poglavlje!

Kontaktiraj nas!