fbpx

Master studij u Nizozemskoj

Master studij u Nizozemskoj

Master studij u Nizozemskoj

Zašto upisati master studij u Nizozemskoj? Upisati dobar obrazovni program predstavlja jednu od važnijih odluka za početak uspješne karijere. Istovremeno Nizozemska nudi različite programe za svačije potrebe i interese. Kako bi ti odluka o programu omogućila najbolji mogući start, najbolje je provjeriti studijski program od interesa prema nekoliko važnih stavki.

Kako započeti svoju potragu i pronaći najbolji master studij u Nizozemskoj?

  1. Specijalizacija. Preporučljivo je naravno odabrati studijski program koji te najviše zanima. Nije nužno da se usko nastavlja na tvoje prethodno obrazovanje ako za takvu kombinaciju postoji namjena u privatnom ili javnom sektoru. Pruža li program internacionalni ili globalni aspekt poput praksi u inozemstvu? Ukoliko ti je to važno, odabir bi trebao uvažiti i programe koji nude takve prilike.
  2. Izbor sveučilišta. Reputacija visokoobrazovnih sveučilišta (Wetenschappelijk Onderwijs (WO)) u Nizozemskoj svjetski je priznata, a izbor programa je širok. Pri izboru sveučilišta bitno je provjeriti kakva je veza sveučilišta s gospodarstvom, rank među drugim sveučilištima te generalna percepcija ustanove. Svaka škola ponudit će najbolje kako bi upisala čim više novih studenata svake godine. Tim više je važno pronaći sveučilište koje industrija prepoznaje kao mjesto visoke kvalitete obrazovanja i akademskih dostignuća, ali i ulogu ustanove u industriji u kojoj planiraš započeti karijeru.
  3. Duljina programa. Koliko je program dugačak ovisi o akreditaciji sveučilišta. U Nizozemskoj to može biti od prosječno jedne godine (60 ECTS bodova) do čak četiri godine (240 ECTS bodova). U to je uključena i komponenta Master disertacije koja prosječno traje jedan semestar uključeno s prijedlogom teze.
  4. Kurikulum. Svakako provjeri sadržaj programa koji te najviše zanima, koji predmeti su ponuđeni, koja je obavezna literatura, koje su teme pokrivene određenim predmetom te odgovara li to potrebama tržišta.
  5. Karijera nakon studija. Konkurencija na tržištu rada sve je veća te je, uz pomno odabrani master studij, nužno biti snalažljiv i komunikativan kako bi posao iz snova postao upravo tvoj. Većina nizozemskih sveučilišta ima razvijen karijerni centar koji često organizira dane karijera. Ondje se možeš upoznati s poslodavcima i prilikama na lokalnom i nacionalnom tržištu rada. S obzirom na lokalnu kulturu, preuzimanje inicijative, individualnost i ambicioznost se jako cijene i pri samim eventima, kao što su, primjerice, dani karijera.

Cijene master programa za EU studente su obično €2.168 po godini. Također, Nizozemska je prva država koja je počela nuditi obrazovanje na engleskom, a da engleski nije službeni jezik države. To znači da je jedini uvjet za studij u Nizozemskoj bez znanja nizozemskog jezika da svojoj prijavi priložiš položeni IELTS (6.5+), TOEFL (Internet-based 90+) ili Cambridge test.

S obzirom da su članovi našeg tima prošli i kroz Bachelor i Master te živimo i radimo u Nizozemskoj, u posebnoj smo poziciji iskoristiti svoje znanje kako bismo olakšali tvoj put k master studiju u Nizozemskoj. Za više informacija pogledaj naše pakete, a možeš nam poslati upit na mail.

Saznajte više o Nizozemskoj:

Usluge i paketi

Studij u Nizozemskoj nikad nije bio pristupačniji

UGOVORITE VEĆ DANAS

Pogledajte listu naših usluga, odaberite uslugu koja je za vas, započnite avanturu života!
USLUGE

Podijelite ovaj blog:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Podijelite ovaj blog na društvenim mrežama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *