fbpx

Privacy Policy

The Swipe politika kolačića i privatnosti

The Swipe VOF poštuje vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka.

The Swipe VOF obrađuje vaše podatke u skladu s odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog
parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i
o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka), Zakona o provedbi Opće
uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i ostalih relevantnih propisa koji se primjenjuju u
Republici Hrvatskoj.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i
obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na
fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka
je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane,
upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

The Swipe VOF poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja svojih internetskih stranica.
Svrha obrade
Vaši podaci obrađivat će se u svrhu pružanja informacija o našim ponudama, novostima i
događanjima te  u svrhu evidencije polaznika radionica, seminara, prezentacija i sajmova kao i
upisa na obrazovne i kulturalne programe (preddiplomski, diplomski studij u inozemstvu i ostali
programi koje provodimo).
Podaci koje prikupljamo:

● Ime i Prezime ili Naziv Tvrtke
● E‐mail
● Broj telefona / mobitela
● Adresa stanovanja
● OIB
● te ostale podatke koje razmijenite s nama.
Osobne podatke prikupljamo u određenu i zakonitu svrhu:
● Prijava na događanja (seminari, radionice, sajmove, individualne sastanke… )
● Slanje obavijesti o aktalnim vijestima, ponudama, događanjima, ponudama, korisnim
informacijama
● Vršenja ugovorenih usluga
● Druge svrhe o kojima su pojedinci informirani u skladu s odredbama ugovora
Te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako
nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

Primatelji

Primatelji kojima se dostavljaju osobni podaci su druge institucije u okviru kanala suradnje
koje the swipe VOF ima, poput sveučilišta i organizacija koje organiziraju obrazovne i kulturne
programe.
Primatelji podataka mogu biti i izvršitelji obrade. Naime, u obradi podataka mogu biti uključeni,
po potrebi i u skladu s ograničenjima koje Uredba propisuje, drugi subjekti, izvršitelji obrade
(npr. pružatelji informatičkih usluga).
S takvim subjektima se ugovorni odnos uređuje detaljno te se osigurava da su vaši osobni podaci zaštićeni na primjeren način i u skladu sa zahtjevima Uredbe.

Vaša prava

Sukladno Uredbi o mjerama zaštite osobnih podataka (GDPR – General Data Protection
Regulation) na vaš zahtjev omogućiti će vam se uvid u sve vaše osobne podatke kojima
raspolažemo, načinu obrade te mogućnosti ograničenja obrade, izmjene ili brisanja istih.
Ako su podaci dani na temelju privole, navedenu privolu možete povući u svakom trenutku bez
negativnih posljedica.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te the swipe VOF  poduzima sve mjere potrebne za
zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na
siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

● vaše podatke nećemo koristiti ni za jednu drugu svrhu od one koja je ovdje navedena ili
ugovorena
● vaš kontakt i osobne podatke nećemo dati bilo kojoj trećoj strani
● vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo na vaš zahtjev (pravo na
prijenos) ili uz sudski nalog
● bilo kada se možete odjaviti iz e-mail liste.

Zakonitost obrade

The Swipe VOF  će obrađivati vaše podatke na zakonit i siguran način. Ukoliko smatrate da The Swipe VOF 
postupa s Vašim podacima na nezakonit način te isto ne može riješiti u suradnji s The Swipe VOF,
imate pravo uložiti prigovor Nadzornom tijelu (Autoriteit Persoonsgegevens).

Kontakt nadzornog tijela u Nizozemskoj:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-
persoonsgegevens/informatie-en-meldpunt-privacy
Website: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

POLITIKA KOLAČIĆA

TheSwipe.eu web stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala doživljaj korisnika. Klikom na bilo
koji link na ovoj stranici dajete nam vaš pristanak da postavimo kolačiće.
Kako bi theswipe.eu web stranica radila pravilno, za daljnja unaprjeđenja, a u svrhu
poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, stranica mora na vaše računalo pohraniti malenu
količinu informacija (Cookies). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu – no prema
regulacijama Europske unije od 25.3.2011. obvezni smo prije spremanja Cookiea zatražiti vaš
pristanak. Na uporabu Cookiea pristajete samim korištenjem web stranice. Stranicu možete
pregledavati i ukoliko blokirate cookie, ali neke njene mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su informacije spremljene na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite.
Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su adresa ili
preferirani jezik. Kada slijedeći puta otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag
kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene
Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što su Vaše
ime ili e-mail adresa). Ipak, informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web
stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim
datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu
vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika kako bi sami birali hoćete
li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrisati spremljene kolačiće automatski pri
zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu.
Cookie postavke možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku.

Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.
• Chrome 
• Firefox 
• Internet Explorer 10
• Internet Explorer 9
• Internet Explorer 7 i 8
• Opera (stranica na engleskom jeziku)
• Safari (stranica na engleskom).

Ukoliko onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od
funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika.
Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internet preglednika. Web-
mjesta pomoću njih pohranjuju podatke, kao npr. ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate
prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu
danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni.
Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom
sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame)
koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti
korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li The Swipe.eu kolačiće?

Da, s ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju
web kupovinu.

Kakve kolačiće koristi theswipe.eu i zašto?

–    Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu
     (i automatski sebrišu) kada zatvorite internet preglednik.

Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup
sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim
podacima na web stranicu).

–   Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će
ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne
kolačiće sa funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava
pristup kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli
navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama.
Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu
postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih
mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

–    Društvene mreže
Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvene mreže Facebook.
Također dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

–    Mjerenje posjećenosti
the swipe koristi servis za mjerenje posjećenosti, Google analytics.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih zabraniti na
sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
Postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.
Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/