fbpx

Što je ovjerena fotokopija?

Što je ovjerena fotokopija?

Upis na fakultet u stranoj državi je vrlo uzbudljv i važan korak, ali sam proces upisa može biti zbunjujuć. Ono što mnogima predstavlja prepreku jest dokumentacija; koji su sve dokumenti potrebni? Koje sve dokumente treba prevesti i na koji način? Što znače neki od dokumenata koje tvoj fakultet traži i kako doći do njih? Na sreću TheSwipe stoji na tvom raspolaganju da pruži odgovore na ta i još mnoga pitanja koje zasigurno imaš ako želiš upisati studij u Nizozemskoj.U nastavku ćemo ti objasniti što je to ovjerena fotokopija (certified hardcopy) te kako ju možeš napraviti.

Što je ovjerena fotokopija?

Nakon što je fakultet odobrio tvoju prijavu s inicijalnim dokumentima u obliku PDF skena i ponudio ti uvjetni upis (conditional admission), potrebno je nabaviti i poslati ovjerenu fotokopiju nekih ili svih svjedodžbi.

Skenirani dokumenti poslani u početku prijave su ovjereni prijevodi koje si napravio/la kod sudskog tumača te se sastoje od konopcem uvezenog prijevoda na engleski jezik, fotokopije originala na hrvatskom jeziku te plavog pečata na posljednjoj stranici uveza koji služi kao ovjera prijevoda.

Ovjerena fotokopija je crno-bijela fotokopija ovjerenog prijevoda koja je još jednom pečatirana plavim pečatom s kojim se ovjerava da je fotokopija ovjerenog prijevoda vjerodostojna i identična originalnom prijevodu. Ovjerena fotokopija se radi kod javnog bilježnika ili u obrazovnoj ustanovi učenika, međutim mnoge škole upućuju učenika kod javnog bilježnika te ne rade ovjerene fotokopije.

Zašto mi treba ovjerena fotokopija?

Sveučilišta u Nizozemskoj traže da im se pošalje ovjerena fotokopija kako bi se uvjerili u vjerodostojnost skeniranih dokumenata koji su im ranije priloženi putem online sustava. Ovjerena fotokopija je potrebna u ovom slučaju jer fakulteti ne žele da im se šalju originali ovjerenih prijevoda i originali dokumenata kako bi se smanjio rizik gubitka i oštećenja originalnih dokumenata do kojih može doći slanjem poštanskim putem.

Ukoliko se nalaziš u Nizozemskoj prije isteka roka za slanje ovjerenih fotokopija, moguće je izbjeći trošak ovjeravanja fotokopija dokumenata na način da dođeš na fakultet i osobno im priložiš originale dokumenata nakon čega će ti biti vraćeni. Imaš dodatna pitanja o dokumentaciji ili odabiru studijskih programa u Nizozemskoj? Javi nam se putem kontaktne forme ili direktno na mail: info@theswipe.eu

Saznajte više o Nizozemskoj:

Usluge i paketi

Studij u Nizozemskoj nikad nije bio pristupačniji

UGOVORITE VEĆ DANAS

Pogledajte listu naših usluga, odaberite uslugu koja je za vas, započnite avanturu života!
USLUGE

Podijelite ovaj blog:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Podijelite ovaj blog na društvenim mrežama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *