fbpx

Nizozemska studentska kartica

Nizozemska studentska kartica

Što sve nudi nizozemska studentska kartica studentima? Nizozemska je općenito vrlo digitalizirana država, ne moraš se bojati FT1P sindroma (Fali Ti 1 Papir), a naviknut ćeš se brzo i da ovdašnji digitalni otisak u društvu ima mnogo pogodnosti.

Što se tiče studentskih pogodnosti, svako nizozemsko sveučilište pobrinulo se da svojim statusom studenta (svojevrsna digitalna kartica) možeš “swipeati” razne usluge. Međutim, rang dostupnih usluga ovisi od sveučilišta do sveučilišta. Ovdje smo sastavili listu usluga koje smo doživjeli na nekoliko sveučilišta, a listu ćemo proširivati ukoliko nađemo više informacija.

Pogodnosti uključuju:

 • surfspot.nl – besplatni/na značajnom popustu i software i hardware. Ovdje možeš pronaći software poput SPSS programa, uređaje poput laptopa, mobitela i slično.
 • Besplatna nadogradnja na Windows 10 – dostupno također putem Surfspota
 • Student Amazon Prime – besplatan 6 mjeseci također putem Surfspota. Kreiranjem računa sa svojim sveučilišnim mailom možeš početi naručivati uz Prime popuste i rokove.
 • Microsoft Office 365 – besplatan za studente. Logiranjem sveučilišnim mailom možeš pristupiti MS Office proizvodima.
 • Printanje, kopiranje i skeniranje na kampusu – prislanjanjem kartice na printer otvaraš pristup mogućnostima printera/kopirke
 • Automati za hranu i piće na kampusu – karticu prisloniš na automat te odabereš željeni proizvod
 • Restoran na kampusu
 • Popust za sportski centar sveučilišta
 • Besplatan parking za aute/bicikle ukoliko ima mjesta (samo na nekim sveučilištima, primjerice Amsterdam – UVA, Vrije, ali i HVA)

Kako studentska kartica može poslužiti za plaćanje? Logiranjem u sveučilišni intranet imat ćeš pristup portalu gdje možeš napuniti svoju studentsku karticu financijskim sredstvima.

Kada je studentska kartica apsolutno nužna?

 • Polaganje ispita
 • Ulazak u knjižnicu sveučilišta
 • Najam knjiga iz knjižnice

Nakon registracije na željeno sveučilište i program, slijedi TopWeek tjedan. Tada, osim zabave s kolegama, istraživanja grada i društvenog, ali i sportskog života, ćeš dobiti letke s promo kodovima za proizvode i usluge. Očekuju te popusti za gradske restorane, ruksake, telefonske pretplate, ali i drugo.

Sigurni smo da će ti se toliko opcija jako svidjeti, zato razmisli o studiju u Nizozemskoj te nas kontaktiraj putem web stranice ili društvenih mreža.

Saznajte više o Nizozemskoj:

Usluge i paketi

Studij u Nizozemskoj nikad nije bio pristupačniji

UGOVORITE VEĆ DANAS

Pogledajte listu naših usluga, odaberite uslugu koja je za vas, započnite avanturu života!
USLUGE

Podijelite ovaj blog:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Podijelite ovaj blog na društvenim mrežama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *