fbpx

Studentski poslovi u Nizozemskoj

Studentski poslovi u Nizozemskoj

Studentski poslovi u Nizozemskoj

Nizozemska je puna mogućnosti i opcija kada dođe do prilika za rad, od studentskih poslova pa do zapošljavanja sa završenim fakultetom. Prosjek zapošljavanja nakon završetka studija je 95% unutar godinu dana. Također, Nizozemska je država s najviše smjerova na engleskom jeziku u EU pa je zahvaljujući tome i puna mogućnosti kada su u pitanju studentski poslovi u Nizozemskoj za studente koji žele zaraditi uz studij, ali i one koji su gotovi sa studijem. 

Studentski poslovi u Nizozemskoj najčešće se mogu pronaći preko recruitment agencija koje djeluju kao posrednici između radnika i poslodavaca. Jedna od takvih agencija je i Recruit a Student koja posluje u više od 30 gradova u Nizozemskoj. Recruit a Student kao i druge agencije koje zapošljavaju studente nude razne poslove u svim sektorima. Neki od njih su ugostiteljstvo, logistika, administracija i zdravstvo te su najčešći poslovi koje možete pronaći početničke pozicije u svakom od poslovnih sektora. Poslovi variraju od sezone do sezone i ovisno o potrebama tržišta; ponekad će se više tražiti poslovi u ugostiteljstvu, ponekad u logistici, ali uvijek ima poslova na koje se možete prijaviti. Odlična stvar kod studentskih poslova je što si sami stvarate raspored i birate kada ste slobodni za rad što znači da kada imate ispite ili kada vam se ne radi niste na to obavezani. Osim poslova preko agencija, možete pronaći i stalne poslove koji također imaju fleksibilno radno vrijeme, ali za to je potrebno izdvojiti nešto više vremena.

Koliko ste plaćeni po satu ovisi o tome koliko godina imate, satnice variraju od 15 godina do 21 godinu. Minimalna mjesečna plaća za nekoga tko ima 21 godinu u Nizozemskoj je 1.684,80€, minimalna satnica 10,00€, a to je i više nego dovoljno za prosječne studentske potrebe. Zahvaljujući tome što su poslovi dobro plaćeni uvijek si možete zaraditi za dodatan džeparac ili za pokrivanje troškova studiranja i života u Nizozemskoj.

studentski poslovi u Nizozemskoj

Osim poslova preko recruitment agencija i stalnih poslova, studenti u Nizozemskoj imaju i opcije poput rada ili staža na fakultetu koji pohađaju. Fakulteti nude mnogo opcija za rad ili staž kao što su studentski odborimi, konzultacije, stažiranje u području koje studirate i još mnogo opcija koje možete pronaći na webstranicama fakulteta. Osim što studenti mogu zaraditi dok studiraju, rad za fakultet im pruža priliku da obogate životopis i steknu iskustva koja su vezana uz ono što studiraju.

Rad uz studij u Nizozemskoj je jako cijenjen i dobro plaćen, a poslovni generalno nisu zahtjevni. Nizozemske kompanije su jako profesionalne, pristupačne i orijentirane timskom radu i prijateljskoj atmosferi. Zahvaljujući odličnoj organizaciji fakulteta i firmi koje zapošljavaju studente nije teško imati posao na pola radnog vremena dok studirate. Za više informacija o generalnim poslovima u Nizozemskoj pogledajte naš prethodni blog.

Ako se želiš upisati na fakultet u Nizozemskoj i imati studentski posao uz svoj studij, TheSwipe je tu kako bi ti pomogao da dođeš do svog cilja! Za više informacija o poslovima za studente i fakultetima u Nizozemskoj pogledaj našu web stranicu theswipe.eu ili nas kontaktiraj putem email-a info@theswipe.eu.

Saznajte više o Nizozemskoj:

Usluge i paketi

Studij u Nizozemskoj nikad nije bio pristupačniji

UGOVORITE VEĆ DANAS

Pogledajte listu naših usluga, odaberite uslugu koja je za vas, započnite avanturu života!
USLUGE

Podijelite ovaj blog:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Podijelite ovaj blog na društvenim mrežama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *