fbpx
Studentski poslovi u Nizozemskoj

Studentski poslovi u Nizozemskoj

Nizozemska je puna mogućnosti i opcija kada dođe do prilika za rad, od studentskih poslova pa do zapošljavanja sa završenim fakultetom. Prosjek zapošljavanja nakon završetka studija je 95% unutar godinu dana. Također, Nizozemska je država s najviše smjerova na engleskom jeziku u EU pa je zahvaljujući tome i puna mogućnosti kada su u pitanju studentski poslovi u Nizozemskoj za studente koji žele zaraditi uz studij, ali i one koji su gotovi sa studijem. 

Studentski poslovi u Nizozemskoj najčešće se mogu pronaći preko recruitment agencija koje djeluju kao posrednici između radnika i poslodavaca. Jedna od takvih agencija je i Recruit a Student koja posluje u više od 30 gradova u Nizozemskoj. Recruit a Student kao i druge agencije koje zapošljavaju studente nude razne poslove u svim sektorima. Neki od njih su ugostiteljstvo, logistika, administracija i zdravstvo te su najčešći poslovi koje možete pronaći početničke pozicije u svakom od poslovnih sektora. Poslovi variraju od sezone do sezone i ovisno o potrebama tržišta; ponekad će se više tražiti poslovi u ugostiteljstvu, ponekad u logistici, ali uvijek ima poslova na koje se možete prijaviti. Odlična stvar kod studentskih poslova je što si sami stvarate raspored i birate kada ste slobodni za rad što znači da kada imate ispite ili kada vam se ne radi niste na to obavezani. Osim poslova preko agencija, možete pronaći i stalne poslove koji također imaju fleksibilno radno vrijeme, ali za to je potrebno izdvojiti nešto više vremena.

Koliko ste plaćeni po satu ovisi o tome koliko godina imate, satnice variraju od 15 godina do 21 godinu. Minimalna mjesečna plaća za nekoga tko ima 21 godinu u Nizozemskoj je 1.684,80€, minimalna satnica 10,00€, a to je i više nego dovoljno za prosječne studentske potrebe. Zahvaljujući tome što su poslovi dobro plaćeni uvijek si možete zaraditi za dodatan džeparac ili za pokrivanje troškova studiranja i života u Nizozemskoj.

studentski poslovi u Nizozemskoj

Osim poslova preko recruitment agencija i stalnih poslova, studenti u Nizozemskoj imaju i opcije poput rada ili staža na fakultetu koji pohađaju. Fakulteti nude mnogo opcija za rad ili staž kao što su studentski odborimi, konzultacije, stažiranje u području koje studirate i još mnogo opcija koje možete pronaći na webstranicama fakulteta. Osim što studenti mogu zaraditi dok studiraju, rad za fakultet im pruža priliku da obogate životopis i steknu iskustva koja su vezana uz ono što studiraju.

Rad uz studij u Nizozemskoj je jako cijenjen i dobro plaćen, a poslovni generalno nisu zahtjevni. Nizozemske kompanije su jako profesionalne, pristupačne i orijentirane timskom radu i prijateljskoj atmosferi. Zahvaljujući odličnoj organizaciji fakulteta i firmi koje zapošljavaju studente nije teško imati posao na pola radnog vremena dok studirate. Za više informacija o generalnim poslovima u Nizozemskoj pogledajte naš prethodni blog.

Ako se želiš upisati na fakultet u Nizozemskoj i imati studentski posao uz svoj studij, TheSwipe je tu kako bi ti pomogao da dođeš do svog cilja! Za više informacija o poslovima za studente i fakultetima u Nizozemskoj pogledaj našu web stranicu theswipe.eu ili nas kontaktiraj putem email-a info@theswipe.eu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *