fbpx

O nama

TheSwipe team rješava Vaš upis na fakultet za Vas!

Studenti s misijom i vizijom

The Swipe tim svojim posredovanjem potencijalnim studentima digitalno omogućava lakši put do visokog obrazovanja u Nizozemskoj uz pomoć našeg znanja, iskustva i entuzijazma.

Iz želje da pomognemo budućim studentima i podijelimo teško stečeno iskustvo, rješavamo sve izazove koji dolaze s odlukom o obrazovanju i prijavom na svjetski cijenjenim institucijama u Nizozemskoj. 

Lara

Lara

ZAGREB, HRVATSKA
TILBURG UNIVERSITY & ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM

Moja priča je počela s izborom srednje škole te sam se odlučila za XV. Gimnaziju i IB ( International Baccalaureate) program u Zagrebu čime sam cijelo srednjoškolsko obrazovanje imala na engleskom jeziku. Nakon završetka takvog programa, odlučila sam da bih htjela probati nastaviti svoje obrazovanje na engleskom i izvan hrvatskih granica. Nizozemska mi se pojavila kao prijedlog profesorice te sam krenula više istraživati. Na prvu sam bila skeptična jer Nizozemska nije originalno englesko govorno područje pa sam mislila da će biti komplicirano snalaziti se bez znanja nizozemskog što na kraju nije bio nikakav problem. 

Što se tiče odabira programa, ja sam bila jako neodlučna između studiranja Psihologije ili Ekonomije pa sam onda naletila na program Ljudski Resursi (Human Resource Studies) na Tilburg University koji je jedinstven za Nizozemsku te mi je predstavljao idealnu kombinaciju ta dva polja te se nisam razočarala. Program je stvarno jako interaktivan te intenzivan, ispunjen s grupnim radovima i internacionalnim okruženjem. Upravo zbog fleksibilnosti nizozemskog obrazovnog sustava, odlučila sam upisati dva diplomska studija na Erasmus University Rotterdam koji će zaokružiti moje dosadašnje obrazovanje u smjeru Strateškog Menadžmenta i Marketinga.

Fabijan

Fabijan

SPLIT, HRVATSKA
UTRECHT UNIVERSITY

Moja priča započela je nakon što sam završio Prirodoslovno-tehničku školu u Splitu kao kemijski tehničar. S obzirom da sam znao da želim nastaviti svoje visoko obrazovanje u području prirodnih znanosti, upisao sam kemijsko inženjerstvo na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu. Taj program nije bio moj prvi izbor, kao ni ideja da završim fakultet u Hrvatskoj, velikim dijelom zbog vrlo ograničene ponude obrazovnih programa u RH. Unatoč tomu ipak sam se na to primorao zbog uvjetovanog mišljenja da za odlazak u inozemstvo treba mnogo novca te da je ta opcija rezervirana samo za studente čiji roditelji su u mogućnosti u potpunosti ih financijski poduprijeti u tom pothvatu. 

Tijekom prve godine programa na KTF-u sam se krajnje razočarao kvalitetom obrazovanja te odnosom prema radu i studentima od strane profesora u hrvatskom obrazovnom sustavu. Sve to me motiviralo da skupim hrabrosti i odlučim se ispisati sa Sveučilišta u Splitu i raspitam o fakultetima u Nizozemskoj. Još od ranih dana osnovne škole, kada sam sudjelovao na prezentaciji jednog hrvatskog državljana koji je tada već niz godina živio i radio u Nizozemskoj, znao sam da jednom želim otići u tu naizgled utopijsku zemlju. Uz to sam naišao na preddiplomski studij College of Pharmaceutical Sciences (CPS) na Sveučilištu u Utrechtu te sam trenutno student na tom programu. Ovaj studij je ispunio sva moja očekivanja i potrebe u fakultetskom obrazovanju visoke kvalitete i toplo preporučam ovaj korak svim srednjoškolcima i studentima čije ambicije i standardi nisu zadovoljeni u Republici Hrvatskoj.

Isabella

Isabella

RIJEKA, HRVATSKA
TILBURG UNIVERSITY

Moja priča započela je tek nakon što sam već završila formalno obrazovanje u Hrvatskoj, diplomski studij Poslovna ekonomija smjer Marketing i preddiplomski studij Poslovna ekonomija smjer Međunarodno poslovanje, oboje na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Nakon fakulteta sam 3 i pol godine radila u struci digitalnog marketinga i oglašavanja. 

Tu mi se javio interes za nečim više u kombinaciji analitike, statistike i marketinga te sam se upisala na premaster program Communication and Information Sciences na Tilburg University-ju nakon čega sam odabrala nešto praktičniji master – Data Science. Istovremeno sam naučila baratati nizozemskim jezikom dovoljno dobro da dobijem priliku iskazati se u velikoj lokalnoj agenciji marketing i IT softver te počela raditi kao podatkovni znanstvenik. Svoj život i karijeru vidim u Nizozemskoj upravo zbog raspona mogućnosti tijekom i nakon studija, ali i zbog otvorenog i pozitivnog tipa društva.

Nikola

Nikola

SPLIT, HRVATSKA
TILBURG UNIVERSITY

Moja priča započela je za vrijeme studija na Pravnom fakultetu u Splitu, no nakon prve godine ispisao sam se zbog nezadovoljstva organizacijom i obujmom programa te pristupa studentima, nakon čega sam se odlučio upisati na fakultet u Nizozemskoj. Na Tilburg University pronašao sam program Online Culture: Art, Media and Society te se upisao uz pomoć agencije. S obzirom na fleksibilnost nizozemskog obrazovnog sustava ukazala mi se prilika putem koje sam mogao svoje obrazovanje preusmjeriti u pravni i poslovni sektor te sam završio na multidisciplinarnom preddiplomskom studiju Public Governance, Law, Economy and Management. 

Upisom na ovaj preddiplomski studij napokon sam pronašao studij koji je u potpunosti odgovarao mojim ambicijama i afinitetima te mi se također jako svidio individualniji pristup studentima i pozitivna atmosfera na fakultetu. Odabrani program također mi je omogućio širok odabir diplomskih studija nakon završetka preddiplomskog studija te mogućnost upisa više diplomskih programa odjednom. Zahvaljujući stečenom iskustvu želim omogućiti budućim studentima lakši put do visokog obrazovanja u Nizozemskoj.

Kontaktiraj nas za više informacija!