fbpx

Zanima te studiranje u Nizozemskoj?

Zanima te studiranje u Nizozemskoj

Zanima te studiranje u Nizozemskoj

Studiranje u Nizozemskoj je moguće na više od 2100 programa na engleskom jeziku što predstavlja najveći broj studijskih programa na engleskom jeziku u kontinentalnoj Europi. Nizozemski fakulteti imaju sjajne pozicije na svjetskim ljestvicama gdje se svi nalaze u top 250 na svijetu prema Times Higher Education 2020 što znači da ti možeš studirati na 2% najboljih fakulteta na svijetu. 

Kako bi lakše pronašao/la željeni smjer studija na jednom od nizozemskih fakulteta trebaš znati da postoje dvije vrste fakulteta u Nizozemskoj: istraživački orijentirana visoko obrazovna sveučilišta (Research University – WO) i sveučilišta primijenjenih znanosti (University of Applied Sciences – HBO). 

Istraživački orijentirana visoko obrazovna sveučilišta poput University of Amsterdam i Erasmus University Rotterdam nude akademsko obrazovanje sa znanstvene perspektive i tradicionalni način predavanja. Na ovim fakultetima možeš studirati psihologiju, ekonomiju, menadžment, pravo, arhitekturu i još mnogo drugih programa. Pružaju preddiplomske (u trajanju od tri godine), diplomske (u prosječnom trajanju od jedne godine) i postdiplomske razine studija. Cijena školarine za preddiplomski i diplomski studiji za EU/EEA studente za akademsku godinu 2021/2022 iznosi €2,168. Prednost hrvatskog članstva u Europskoj Uniji je vidljiva u tome da kao hrvatski student imaš pravo na smanjenu školarinu koja je subvencionirana od strane nizozemske vlade te za prvu godinu željenog studija imaš pravo platiti samo 50% što znači da ćeš platiti za prvu godinu oko €1,084. Kako bi ostvario/la pravo upisa, moraš priložiti prevedenu i certificiranu Svjedodžbu o polaganju ispita Državne Mature.

Zanima te studiranje u Nizozemskoj?
Na Utrecht University se nalazi najveći znanstveni park u Nizozemskoj.

Sveučilišta primijenjenih znanosti (University of Applied Sciences – HBO) poput Fontys University of Applied Sciences i Avans University of Applied Sciences, imaju puno kampusa po cijeloj Nizozemskoj i nude akademsko obrazovanje orijentirano na primjenu znanja te uključuje obaveznu praksu kao dio programa. Na ovim fakultetima možeš studirati inženjerske smjerove, ples, fizioterapiju te također poslovne smjerove poput marketinga. Na ovoj vrsti fakulteta preddiplomski studiji traju četiri godine iako postoji mogućnost upisa na ubrzani program pa se trajanje studija skraćuje na tri godine. Cijena školarine za preddiplomski i diplomski studiji za EU/EEA studente za akademsku godinu 2021/2022 iznosi €2,168 te također je moguće ostvariti dodatno sniženje školarine za prvu godinu koja bi onda iznosila €1,084. Kako bi ostvario/la pravo upisa, moraš priložiti prevedenu i certificiranu Svjedodžbu o polaganju ispita Državne Mature.

Studiranje u Nizozemskoj
Eindhoven – sjedište inovacije i mjesto osnivanja kompanije Philips.

Za više informacija o programima i fakultetima, slobodno nam pošalji mail pa ćemo ti pomoći pronaći pravi program za tebe i olakšati ti put do životne avanture u Nizozemskoj! 

Saznajte više o Nizozemskoj:

Usluge i paketi

Studij u Nizozemskoj nikad nije bio pristupačniji

UGOVORITE VEĆ DANAS

Pogledajte listu naših usluga, odaberite uslugu koja je za vas, započnite avanturu života!
USLUGE

Podijelite ovaj blog:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Podijelite ovaj blog na društvenim mrežama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *